Beste waterdichte smartwatches
Vergelijk alle smartwatches:

SWOLF tracking: score bijhouden met je smartwatch

SWOLF is een bekende term in de zwem en golfsport. Het woord SWOLF is een combinatie van “Swim” en “Golf“. Maar wat houdt SWOLF nu precies in? Hoe werkt het SWOLF tracking systeem en welke smartwatches zijn compatibel met deze software? In dit artikel worden dergelijke vraagstukken behandeld en vind je meer informatie over het gebruik van dit handige systeem.

Wat houdt SWOLF in?

SWOLF staat voor “Swim” en “Golf”. Het is een meetsysteem die de hoeveelheid slagen, tijd en afstand meet. Uit deze variabele komt een SWOLF score die je prestaties weergeeft. SWOLF is dus een methode om je efficiency en vooruitgang te meten. Bij veel huidige smartwatches zit zo’n sportfunctie die de slagcyclus en tijd nauwkeurig bijhouden.

Bekijk alle smartwatches:

SWOLF tracking/score

De SWOLF score kan je eenvoudig berekenen: Stel, je zwemt 25 meter (18 slagen) in 24 seconde, dan is je SWOLF score 42. Je telt simpelweg de hoeveelheid slagen en seconde bij elkaar op. De doelstelling is om een zo laag mogelijke SWOLF score te behalen.

Het vergelijken van een SWOLF score met je zwempartner(s) is niet nauwkeurig. Men verschilt namelijk in lengte, gewicht en omvang. Wanneer je een score van 70 hebt en jouw vriend 80 wil het niet per se zeggen dat je efficienter sport.

SWOLF voor zwemmers

SWOLF tracking voor zwemmersHet SWOLF tracking systeem is handig voor recreatieve en professionele zwemmers. De beste manier om je zwemprestaties te verbeteren is om eerst jouw gemiddelde SWOLF score te ontdekken. Herhaal veelvuldig dezelfde afstand en zwemslag om vervolgens gradueel je score te verbeteren.

SWOLF tracking kan je het beste in een zwembad van 25m tot 50m lengte houden. Een zwembad van 50m geeft een nauwkeuriger meetresultaat. Het is vervolgens de bedoeling dat je telkens op hetzelfde punt begint en met dezelfde kracht afzet tegen de muur. Bij sommige zwembaden hangen er vlaggetjes aan de zijlijn hetgeen 5 meter van de kant aangeeft. Zodoende heb je een duidelijke indicatie van het startpunt voor je eerste zwemslag.

SWOLF beperkingen

Smartwatches met een SWOLF meetsysteem zijn handig en effectief. Desalniettemin, topsporters zullen nog steeds begeleid moeten worden door een gekwalificeerde coach omdat de accessoire niet 100% nauwkeurig is. Daarnaast omvat het SWOLF meetsysteem niet per se alle variabelen zoals een hartslagmeter of een VO2 Max analyse.

SWOLF tracking smartwatches

Ondersteuning nodig tijdens het zwemmen of golfen? Dan heb je bij uitstek een SWOLF tracking smartwatch nodig! Tegenwoordig heb je een ruim aanbod van sporthorloges met SWOLF tracking systeem. Echter, niet ieder model is even accuraat in het meten van sportprestaties.

De bovenstaande smartwatch modellen zijn allemaal in staat om het aantal slagen te meten en zijn bovendien waterdicht. Op basis van reeds uitgevoerd testen blijkt dat de Apple en Garmin SWOLF trackers het beste functioneren.

Reageer

Smartwatches bij Bol.com!DEALS BEKIJKEN