Lifeclock One
Vergelijk alle smartwatches:

Lifeclock One uit de film Escape from New York

Zoals je op de foto hierboven kunt zien is de Lifeclock One geen normale smartwatch. Hij is gebaseerd op de “Life Clock” van Snake Plissken in de film Escape from New York. Later kwam er overigens een vervolg op deze film genaamd Escape from LA. Het bedrijf achter dit horloge, Ridgewood Watch Company, heeft de rechten voor dit horloge gekocht en een replica gebouwd van de “Lifeclock” uit de film. Ondanks het feit dat de Kickstarter-campagne in eerste instantie mislukte, heeft heeft bedrijf dit horloge tóch gemaakt.

Snake Plissken
Snake Plissken in Escape from New York

Wanneer je deze “smartwatch” koopt, koop je dus eigenlijk een echte movie prop voor om je pols. Het apparaat is bovendien ontzettend groot, net als in de film. Het horloge is 79 millimeter breed. Je draagt dit horloge daarom niet om je pols, maar om je onderarm. Je zult hoe dan ook zeer opvallen met dit horloge. Sterker nog, veel mensen kennen de film van John Carpenter niet en zullen daardoor met een scheef oog naar je horloge kijken.

Bekijk alle smartwatches:

Lifeclock One

Dit horloge heeft geen OLED-display zoals de Apple Watch 3, maar bestaat uit 77 losse LED-lichtjes. Er komt dan ook ontzettend veel licht van het horloge. Als mensen nog niet raar naar je pols keken, dan doen ze dat wel als ze zien hoe fel het horloge “schijnt”.

Features

Dit Lifeclock One-horloge lijkt op geen enkele manier op andere smartwatches. Er zit een stappenteller in, en het is mogelijk om een alarm in te stellen. Je hebt gewoon notificaties en een wereldklok. Je kunt zelfs de camera van je telefoon bedienen.

Behalve de vorm van het horloge zelf zitten er ook verwijzingen naar Escape from New York in dit horloge:

  • Ieder uur stuurt Lifeclock One je een quote uit de film Escape from New York. Dit is leuk als je echt fan bent van deze film, maar minder leuk als je er niet zo om geeft.
  • Daarnaast zit er een echte “Life clock” in. het apparaat begint dan af te tellen vanaf 22:59:59 – net als in de film. Je kunt dit aftellen ook niet stoppen.

Wat er precies gebeurt als het aftellen klaar is is ons niet geheel duidelijk, maar we hopen dat het beter afloopt dan in de film..

De moeite waard?

Is dit horloge de moeite waard? Wij vinden van niet. Het “horloge” kost 399 dollar en de meeste mensen hebben vrij weinig aan dit horloge. Er zit geen echte fitness tracking in het is – afgezien van een aantal features zoals de stappenteller – eigenlijk ook geen echte smartwatch. Er zitten geen apps bij, het scherm is niet handig voor notificaties en je hebt nog steeds je telefoon nodig bij alles dat je wilt doen. Het is eigenlijk niet meer dan een leuke “gimmick” voor liefhebbers van de film. Dit is natuurlijk heel cool, maar voor 399 dollar kun je ook een Apple Watch kopen met alle “smart” features die tegenwoordig in een smartwatch zitten.

Om een lang verhaal kort te maken: het is geen comfortabel horloge, het is zeker ook geen mooi horloge. Je loopt zelfs een beetje voor gek met dit apparaat. Wij zouden hier dan ook nooit 399 dollar aan uitgeven.

Voor meer informatie: Lifeclock One.

 

Reageer

Smartwatches bij Bol.com!DEALS BEKIJKEN