Vergelijk alle smartwatches:
Nokia Steel

Hybride smartwatches steeds populairder

De hybride smartwatch wordt steeds populairder. Hybride houdt in dat een horloge er van de buitenkant uit ziet als een normaal, analoge horloge. Van binnen is deze echter uitgerust met slimmere features, zoals een stappenteller of zelfs een GPS. Veel van deze hybride horloges hebben een app waarop je de slimme features kunt gebruiken.

Hybride smartwatches in 2022 goed voor 50% van de smartwatches?

Volgens een rapport van Juniper Research zullen de hybride smartwatches maar liefst 50 procent van de hele smartwatch-markt innemen in het jaar 2022. Dat is natuurlijk nogal een uitspraak, maar ze geloven er heilig in. Binnen vijf jaar zou dus 50 procent van de verkochte smartwatches een hybride horloge zijn.

Vandaag de dag zou 50 procent goed zijn voor zo’n 80 miljoen hybride horloges. Dat zo betekenen dat de hybride markt met 460 procent gaat groeien. De markt voor “volwaardige” smartwatches, zoals de Apple Watch, zou in diezelfde periode gaan groeien met zo’n 160 procent. Een stuk minder dus, volgens Juniper Research.

Bekijk alle smartwatches:

Meer dan 50 procent van de smartwatches in 2022 uitgerust met GPS

Juniper Research voorspelt ook dat 50 procent van de smartwatches in 2022 uitgerust zal zijn met een GPS-functie. NFC-chips zullen we ook in 2022 nog een stuk minder vaak tegenkomen, volgens Juniper. Dat is jammer, omdat veel mensen – waaronder ik – heilig geloven in de toekomst van NFC-betalingen. Dit doet Apple met Apple Pay, al is dat (nog) niet in Nederland beschikbaar. Ook Fitbit heeft voor de Ionic een NFC-chip ingebouwd voor betalingen.

Een hybride smartwatch met GPS heeft meestal geen “live” GPS die op het horloge getoond wordt, maar wel een manier om bijvoorbeeld je hardloop-afstand te tracken. Dit kun je dan later op je smartphone terugzien. Dit is minder geavanceerd dan een volwaardige smartwatch, maar daar geven de meeste eigenaren van een hybride smartwatch niet om. Die vinden het vooral belangrijk dat hun slimme horloge er uit ziet als een klassiek horloge. Steeds meer modemerken geven toe aan deze wens en gaan hierin mee.

Reageer

Smartwatches bij Bol.com!DEALS BEKIJKEN