Fitbit Versa
Vergelijk alle smartwatches:

Fitbit Versa

Wat zijn de voor- en nadelen van de Fitbit Versa? In deze review vind je alle informatie over de functies, prijs en lanceerdatum. Daarnaast lees je alles over de nieuwe Female Health Tracking. Met deze unieke Fitbit-app kan je de menstruatiecyclus en lichamelijke bijwerkingen beter overzien.

Fitbit VersaFitbit staat bekend om zijn gezondheid- en fitness trackers. Sinds de lancering van de Ionic, blijkt Fitbit ook mee te kunnen concurreren op de smartwatchmarkt. Echter, volgens criticasters is de Fitbit Ionic te mannelijk en bovendien ook te duur.

Met de Fitbit Versa vaart het bedrijf een nieuwe koers. De smartwatch toont namelijk verbeteringen op het gebied van design, prijs, accuduur en nieuwe OS 2.0.

Vergelijk alle smartwatches:

Fitbit Versa

De Fitbit Versa is de nieuwste en meest geavanceerde fitness tracker van Fitbit. Het OS 2.0 besturingssysteem maakt de smartwatch intuïtiever, simpeler en zodoende ook gebruiksvriendelijker.

Met dit model wilt Fitbit namelijk ook de vrouwelijke doelgroep aanspreken. De smartwatch heeft een subtieler design en is compatibel met de “Female Health Tracking” applicatie.

Menstruatiecyclus app

Via de Fitbit-app kan men diverse applicaties downloaden om je gezondheid en sportactiviteiten te meten. Vanaf mei 2018 komt er een unieke menstruatiecyclus app bij.

Met dit nieuwe meetsysteem kunnen vrouwen eenvoudig hun menstruatiecyclus en lichamelijke veranderingen bijhouden. Denk aan het moment van ovulatie en de lichamelijke bijwerkingen tijdens de cyclus. Zo kan je vakanties, ontmoetingen en sportactiviteiten beter plannen.

Prijs

De Fitbit Versa aanzienlijk goedkoper dan de Fitbit Ionic. Je betaalt voor de Ionic gemiddeld €299,-. De Fitbit Versa kan je nu bestellen voor €199,95. Naar verwachting zal – met de opkomst van Fitbit Versa – de prijs van de Fitbit Ionic ook zakken.

Design en beeldscherm

De Fitbit Versa heeft qua design veel weg van de Pebble. De smartwatch heeft een subtiel dun en hoekig design. Daarnaast behoort ie tot de lichtste (metalen) smartwatches op de smartwatchmarkt.

Zowel de Ionic als de Versa hebben een helder en kleurrijk beeldscherm omringd door een stevige bezel die de smartwatch een stevige uitstraling geeft. Desalniettemin, beide smartwatches zijn zowel voor mannen als vrouwen. Je kunt de Fitbit Versa in zwart, licht-grijs en rosé-goud kopen.

Waterdicht en batterijduur

De smartwatch is volledig waterdicht tot 50 meter. Hierdoor kan je er makkelijk mee gaan zwemmen, douchen of afwassen. Download bijvoorbeeld de “Exercise” app en houd nauwkeurig je zwemprestaties bij.

Daarnaast heeft de Fitbit Versa een batterijduur van vier dagen, wat vergelijkbaar is met de Fitbit Ionic.

Conclusie

Bij grote winkels als Bol.com, Coolblue en Media-Markt kun je de Fitbit Versa nu al bestellen. Je ontvangt de smartwatch dan in april.

Twijfel je nog over de Fitbit Versa? Dan is de Fitbit Ionic wellicht een betere keuze. Dit model is in 2017 gelanceerd, beschikt over vergelijkbare functionaliteiten en zal, vanaf de komst van de Fitbit Versa, aanzienlijk in prijs dalen.

Lees ookFitbit Ionic review

Reageer