Vergelijk alle smartwatches:
Fitbit Versa vs Fitbit Ionic

Fitbit Versa vs Fitbit Ionic

De Fitbit Versa en de Fitbit Ionic zijn beide handige fitness trackers met smartwatch functies. De smartwatches tonen veel overeenkomsten ondanks dat de Fitbit Versa één jaar later is gelanceerd dan de Fitbit Ionic.

Maar welke smartwatch moet je kopen? In deze blog lees je de verschillen op basis van design, specificaties, prijs, functies en features.

Vergelijk alle smartwatches:

Fitbit Versa vs Fitbit Ionic

Fitbit Versa vs Fitbit IonicOpvallend is dat Fitbit met het Versa-model een grotere doelgroep wilt aanspreken. Dit doen ze door een subtieler en goedkoper model op de markt te brengen. Maar welke smartwatch spreekt jou het meeste aan, de Fitbit Versa of Fitbit Ionic ?

Fitbit Versa vs Fitbit Ionic: Design

De Versa en Ionic hebben beide een uniek en gereviseerd design ten opzicht van de Fitbit Blaze. Elk model heeft een uniek karakter en moet je daarom naar eigen smaak kiezen.

Fitbit Versa vs Fitbit IonicDe Fitbit Versa is dunner, lichter en heeft een minder ruwe behuizing. De Ionic is daarentegen hoekig heeft daardoor een zakelijke uitstraling. De Versa en Ionic hebben heldere kleurenschermen omringd door stevige bezels. Aan de onderkant van het scherm is het Fitbit logo verwerkt.

De Fitbit Versa is echter wel in meerdere kleuren verkrijgbaar waaronder: donkergrijs, grijs/zilver, peach, lila en rosé goud. Wat betreft de kleuren heb je bij de Ionic minder keuze. De meeste winkels verkopen ‘m slechts in het blauw of grijs.

 Fitbit Versa Fitbit Ionic
DesignRonder, lichter, dunnerHoekig
KleurDonkergrijs, grijs/zilver, peach, lila en rosé goudBlauw of grijs

Ben je een liefhebber van het Apple Watch design, dan zal de Fitbit Versa ongetwijfeld beter in de smaak vallen.

Fitbit Versa vs Fitbit Ionic: Sensoren en specificaties

De Fitbit Versa en Ionic hebben vergelijkbare ingebouwde sensoren. Beide smartwatches hebben een hartslagmeter en accelerometer om je hartslag respectievelijk beweging te meten. Daarnaast beschikken ze over een SpO2 sensor die het zuurstofgehalte in je bloed kunnen meten. Het grote verschil is dat de Ionic een ingebouwde GPS heeft en de Versa niet. Dit betekent dat je bij de Ionic geen smartphone nodig hebt tijdens het meten van je sportprestaties.

Fitbit Pay is beschikbaar op beide smartwatches. Het enige nadeel is dat (momenteel) geen Nederlandse bank contactloos betalen via Fitbit smartwatches ondersteunt. Bekijk de ‘Fitbit Bank List‘ pagina en zie of jouw bank er nu wellicht wel tussen staat.

Een ander voordeel van Fitbit trackers is dat ze een relatief lange batterijduur hebben ten opzichte van veel andere smartwatches. Zowel de Fitbit Ionic als de Versa hebben een batterijduur van 4+ dagen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de gebruiksintensiteit.

 Fitbit VersaFitbit Ionic
GPSNeeFitbit Versa vs Fitbit Ionic
SpO2 sensorFitbit Versa vs Fitbit IonicFitbit Versa vs Fitbit Ionic

Fitbit Versa vs Fitbit Ionic: Sport en beweging

Beide apparaten ondersteunen Fitbit OS en de Fitbit app store. Hierdoor krijg je toegang tot diverse apps waaronder Strava, IFTTT.com, Leaderboard, MyFitnessPal etc. Met deze apps kan je nauwkeurig je sportactiviteiten meten.

Tijdens het bewegen kan je via Bluetooth naar je favoriete muziek luisteren. Je kan eigen muziek overplaatsen en offline opslaan naar de Versa of Ionic (afhankelijk van je digitale muziekservice).

De Fitbit app store geeft via de Fitbit exercise app ook toegang tot het meten van je zwemactiviteiten. Denk aan zwemafstand, tijd, snelheid en zelfs de hoeveelheid baantjes die je hebt gezwommen. Zowel de Versa als de Ionic zijn waterdicht tot 50 meter en kunnen dus prima voor deze activiteiten gebruikt worden.

 Fitbit VersaFitbit Ionic
Waterdicht (50m)Fitbit Versa vs Fitbit IonicFitbit Versa vs Fitbit Ionic
Bluetooth & Wi-FiFitbit Versa vs Fitbit IonicFitbit Versa vs Fitbit Ionic

Fitbit Versa vs Fitbit Ionic: Conclusie

De Fitbit Versa is verkrijgbaar vanaf €199,- euro en de Fitbit Ionic kan je voor €299,- euro kopen. Op basis van design en prijs zullen de meeste gebruikers voor de Fitbit Versa kiezen. Het enige grote voordeel van de Ionic is het ingebouwde GPS systeem. Dit maakt het meten van je sportactiviteiten een stuk aangenamer.

 Fitbit VersaFitbit Ionic
Prijs€199,€299,-

Zie ook: Fitbit Versa
Zie ook: Fitbit Ionic

Reageer