Vergelijk alle smartwatches:
Fitbit Versa vs Apple Watch 3

Fitbit Versa vs Apple Watch 3

Ben je op zoek naar een handige fitness smartwatch maar twijfel je tussen de Fitbit Versa en de Apple Watch 3? Fitbit gaat de strijd aan met ’s werelds populairste smartwatches van Apple, maar hoe verhoudt de nieuwe Versa zich tot de Apple Watch 3

Vergelijk alle smartwatches:

Fitbit Versa vs Apple Watch 3 – Technische specs en sensoren

Het grootste verschil tussen de Fitbit Versa en Apple Watch 3 is dat laatstgenoemde een ingebouwde GPS-functie heeft. Dit betekent dat je bij de AW3 geen smartphone hoeft mee te meenemen omdat ie afzonderlijk over een GPS beschikt. In tegenstelling tot de Fitbit Versa, heeft de Fitbit Ionic wel een ingebouwde GPS.

De Versa en AW3 hebben beiden een accelerometer, hartslagmeter en altimeter. De altimeter is een nieuwe functie die hoogteverschillen meet. Hierdoor kan je de intensiteit van hoogteverschillen, ten opzichte van je hartslag, beter meten. De Fitbit Versa heeft ook een SpO2 sensor om het zuurstofgehalte in je bloed te meten. De sensor kan problemen als slaapapneu identificeren. Op dit moment heeft de SpO2 sensor alleen nog niet de benodigde software ondersteuning.

 Fitbit Versa Apple Watch 3
GPSNeeJa
ProcessorOnbekend S3
BesturingssysteemFitbit OS 2.0WatchOS 4.0
Afmetingen35.99 x 29.23 x 21mm42.5 x 36.4 x 11.44mm
Resolutie 348 x 250 pixels390 x 213 pixels
Gewicht 38 g 52.8 g
CPU-Dual core
Scherm LCD,
1000 nits
Sapphire crystal glass, AMOLED
WaterdichtJa, tot 50 meterJa, tot 50 meter
Prijs€199,-€399,-

Fitbit Versa vs Apple Watch 3 – Fitness tracker

Zoals reeds genoemd heeft de Fitbit Versa geen GPS. Dat is voor sommige hardlopers een nadeel omdat ze hun route en bestemming zonder smartphone willen bepalen. Volgens reviews en beoordelingen is dit nadeel te overzien, met name omdat de Versa andere statistieken, zoals afstand berekenen, nauwkeurig uitvoert.

De Versa heeft ook een speciale Coach app die toegang verschaft tot een ‘personal trainer’. Voor een bedrag van $40 per jaar word je begeleid en gemotiveerd om sportsuccessen te behalen. Volgens CNET schijnt de Fitbit Versa uitstekend te begeleiden en motiveren tijdens je dagelijkse sportactiviteiten. Je ziet bijvoorbeeld teksten als: “Nog 250 stappen binnen het uur om te winnen”. 

CNET beweert ook dat de Fitbit Versa beter motiveert dan de AW3. Uit eigen ervaring zijn we het daar niet mee eens. De AW3 biedt een variëteit aan sport-apps die structureel sportprestaties monitort en motiverende berichten en updates stuurt.

Fitbit Versa vs Apple Watch 3 – Muziek

Fitbit Versa vs Apple Watch 3De Versa heeft 2.5GB ruimte voor ongeveer 300 tracks. De AW3 heeft maar liefst 8GB en kan dus meer dan 1000 tracks opslaan. Via Bluetooth kunnen de smartwatches verbonden worden met een koptelefoon. Op de Versa kan je je eigen muziek synchroniseren of een muziekdienst als Deezer gebruiken. Met de AW3 is Apple Music erg handig. Beide smartwatches kunnen muziek synchroniseren terwijl ze opladen.

Fitbit Versa

  • Het synchroniseren van muziek kan lang duren omdat je de desktop app moet gebruiken.
  • Wanneer je voor Deezer betaalt, kan je speellijsten synchroniseren zonder je telefoon te gebruiken.

Apple Watch 3

  • Je kan muziek synchroniseren met behulp van een smartphone. Hiervoor moet je wel de tracks in ‘Apple Music’ hebben staan.
  • Als je een betalende klant bent, kan je ook via LTE-verbinding muziek streamen. Echter, in Nederland heeft de AW3 nog geen LTE-verbinding.

Fitbit Versa vs Apple Watch 3 – Conclusie

Als je een sportfanaat bent en niet teveel geld wilt spenderen aan een smartwatch, dan is de Fitbit Versa de beste optie. De Versa is aanzienlijk minder duur, heeft een subtieler design, langere batterijduur en motiverende sport-apps. De AW3 is een echte all-round smartwatch. Dit model heeft meer apps en is compatibel met je iPhone wat voor extra functionaliteit zorgt.

Reageer