Vergelijk alle smartwatches:

Fitbit Versa 2 vs Apple Watch 4

Het landschap van de fitness trackers is ondertussen weer een aantal modellen rijker. Het leek ons tijd om twee high end modellen met elkaar te vergelijken: de Fitbit Versa 2, die binnenkort uitkomt, en de Apple Watch 4. Er zijn heel wat gelijkenissen tussen deze smartwatches. Welke van de twee komt nu als beste uit de test? Hieronder vergelijken we ze op basis van design, specificaties, functies en prijs. Lees verder voor meer informatie!

Fitbit Versa 2 vs Apple Watch 4 – Vergelijken

Wil je de Fitbit Versa 2 met de Apple Watch 4 vergelijken? Hieronder vind je de verschillen op basis van: design, scherm, batterijduur en belangrijkste functieverschillen:

Bekijk alle smartwatches:

Design

Fitbit Versa 2
Fitbit Versa 2

Beide horloges lijken opvallend veel op elkaar. Apple en Fitbit kiezen voor een vierkante uitstraling met afgeronde randen. Waar je de FitBit Versa 2 enkel in aluminium krijgt, biedt Apple keuzes tussen aluminium of stainless steel.

De AW4 geeft je, in tegenstelling tot vorige modellen, de keuze tussen twee verschillende schermformaten. Het iets kleinere model heeft een schermgrootte van 40mm en de Versa 2 heeft slechts één formaat, namelijk 36mm. De horlogebandjes van de Versa 2 kun je daarentegen wel in verschillende formaten krijgen.

Specificaties: scherm en batterijduur

Zowel de Versa 2 als AW4 zijn qua specificaties aan elkaar gewaagd. Beiden hebben, net als hun voorgangers een touchscreen met kleur. FitBit kiest met dit model voor een helder AMOLED scherm en always-on-display. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om deze activity tracker als gewoon horloge te gebruiken. De AW4 heeft deze functie niet. Het scherm licht pas op als je erop tikt of een beweging maakt met de pols.

Het grote nadeel van een always-on-display is dat het veel energie kost, waardoor de batterijlevensduur sterk inkort. Ook daar heeft FitBit rekening mee gehouden. De Versa 2 zou een batterijduur van maar liefst 5 dagen hebben. Een groot voordeel ten opzichte van de AW4, die iets meer dan 2 dagen meegaat. De exacte batterijduur is natuurlijk afhankelijk van de gebruiksintensiteit.

Beide modellen zijn waterdicht tot 50 meter diep en hebben een optische hartslagmeter. Apple steekt hier nog een tandje bij en voorziet ook in een elektrische hartslagmeter aan op zijn horloge. Hierdoor zijn de metingen nog preciezer en biedt het de gebruiker opties voor het uitvoeren van een ECG (electro cardiogram).

Speciale functies

Apple Watch 4
Apple Watch 4

Qua functies gaan beide smartwatches een bikkelharde strijd met elkaar aan. FitBit staat bekend om zijn nauwkeurige activity tracking. Ook op de Versa 2 stelt deze niet teleur. Stappen, trappen en slaap kun je allemaal monitoren. Voor een slaapmeter op de AW4 heb je overigens een externe applicatie nodig.

Steeds meer mensen halen een virtual assistant in huis. Daar hebben beide merken op ingespeeld. Waar de Apple Watch zijn eigen Siri gebruikt, kan je met FitBit van Alexa gebruikmaken, de virtual assistant van Amazon. In Nederland is deze jammer genoeg nog niet in gebruik, waardoor deze functie momenteel nog nutteloos is.

Het grootste verschil zit ‘m in de GPS functie. De Versa 2 heeft geen ingebouwde GPS, waardoor je verplicht bent je telefoon mee te nemen op tochtjes buitenhuis. De AW4 daarentegen biedt je het gemak om alles te tracken met enkel het horloge.

Prijs

De FitBit Versa 2 kan je momenteel bestellen vanaf €199,-. De AW4 is verkrijgbaar vanaf €418, een serieus prijsverschil dus. Neem een kijkje bij Bol.com, Coolblue of Media Markt voor alle actuele prijzen en vergelijk ze direct!

Bekijk alle smartwatches:

Conclusie

Je kan hieruit één duidelijke conclusie trekken: FitBit Versa 2 geeft je bijna net dezelfde mogelijkheden als de Apple Watch 4 voor een betere prijs. Voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding adviseren wij eerder een Versa 2 te kopen.

Lees ook: Fitbit Versa vs Apple Watch 3

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...

Reageer

Smartwatches bij Bol.com!DEALS BEKIJKEN