Beste waterdichte smartwatches
Vergelijk alle smartwatches:

Beste waterdichte smartwatches

Wat zijn de beste waterdichte smartwatches van 2020? Waterbestendige smartwatches waren tijdenlang een niche maar zijn door technologische ontwikkelingen steeds populairder geworden.

Beste waterdichte smartwatchesDoor de toenemende smartwatch-verkopen, volgen ontwikkelingen elkaar snel op. Mede hierdoor heb je tegenwoordig smartwatch-modellen die waterdicht tot 100 meter diepte zijn, of smartwatches die SWOLF tracking hebben. SWOLF staat voor ‘swim’ en ‘golf’ wat inhoudt dat je golf-en zwemprestaties kan bijhouden. Denk aan tijd, afstand en hoeveelheid golf of zwemslagen.

De toenemende vraag vereist ook strengere regels. Zo kunnen fabrikanten het label ‘Waterproof‘ slechts gebruiken wanneer aan alle ISO richtlijnen is voldaan.

Met deze informatie in het achterhoofd gaan we nu verder naar een  overzicht met smartwatches die een diepte van 50 meter (5 ATM) tot 100 meter (10 ATM) kunnen bereiken. Voor activiteiten als surfen en duiken wordt 100 meter geadviseerd.

Bekijk alle smartwatches:

Beste waterdichte smartwatches (2020)

De beste waterdichte smartwatches van 2020 zijn momenteel de Garmin Descent MK1, Garmin Fenix 5x Sapphire (nu: Garmin Fenix 6 Pro), Nixon Mission, Casio Pro Trek WSD-F20 en Apple Watch 5. Deze smartwatch-modellen sluiten aan bij watersport activiteiten als duiken, surfen en zwemmen.

Garmin Descent MK1 (GPS, 100m)

De Garmin Descent MK1 is DE ultieme GPS-multisport smartwatch. Maar wat maakt deze smartwatch – behalve het prijskaartje – nu zo speciaal? Bekijk een video over het bedieningspaneel en belangrijkste features.

Zoals je kan zien gaat het hier om een GPS-duikcomputer boordevol functies en features. Professionele duikers hebben veel aan de verschillende duik-modi zoals: single-gas, multi-gas, freedive (apnea), gauge en toegang tot trimix en nitrox.

Andere geïntegreerde duikfuncties zijn bijvoorbeeld de sensoren en barometrische dieptemeter. De GPS en GLONASS-functionaliteit zorgen ervoor dat je duikpunten kan markeren.

Via een gratis mobiele app (Garmin Connect) kan je gegevens online delen. Je kan tot maximaal 10.000 duiktrips op je Garmin Mk1 opslaan om ze vervolgens terug te bekijken.

De Garmin Descent Mk1 is de meest geavanceerde smartwatch om mee te duiken en verkrijgbaar vanaf €950,- euro.

Garmin Fenix 5X Sapphire (GPS, 100m)

Garmin Fenix 5XHet 5X Sapphire model van Garmin behoort dankzij de robuuste behuizing, sapphire lens en hoeveelheid functies tot de beste waterbestendige smartwatches. Je kan met deze smartwatch dieptes van 100 meter bereiken. Daarnaast heeft de Fenix 5X TOPO U.S. mapping (kleurenscherm) met hartslagmeter, GPS en fitness-tracker opties.

Het materiaal is volledig aangepast op watersport activiteiten. Zo beschikt de smartwatch over een roestvrije bezel, krasbestendige lens (saffier) en verschillende soorten siliconen horlogebandjes. De batterijduur is afhankelijk van het gebruik. In de standaard smartwatch modus, activity-tracker en 24/7 hartslagmeter aan, kan je gemiddeld 12 dagen mee. Gebruik je intensief de GPS modus en hartslagmeter? Reken dan op een batterijduur van ongeveer 20 uur.

De Garmin Fenix 5X Sapphire behoort tot de meest exclusieve smartwatches en is pas verkrijgbaar voor een prijs van €500,- tot €750,- euro.

Nixon Mission (GPS, 100m)

Nixon MissionDe Nixon Mission behoort tot de beste water- en schokbestendige smartwatches met een maximaal bereik van 100 meter (10 ATM) diepte. Dit is mogelijk dankzij het sterke mineraalglas (Corning Gorilla Glass) en kunststof/roestvrijstalen materialen. Daarnaast is polycarbonaat in de behuizing verwerkt voor extra bescherming tegen extreme temperaturen en zout water.

Met de sterke Android Wear beschik je over een ingebouwd GPS-systeem, activity tracker, stemherkenning en muziekbediening. Via de Nixon Mission App krijg je toegang tot Real-Time informatie over surf en sneeuw condities.

Je kan de Nixon Mission ook personaliseren, kies bijvoorbeeld uit 20 verschillende horlogebandjes en 15 verschillende bezels. Het enige nadeel van de Nixon Mission is de matige batterijduur van maximaal 2 dagen.

Wil je een Nixon Mission kopen? De smartwatch is verkrijgbaar vanaf €350,- euro.

Casio Pro Trek WSD-F20 (GPS, 50m)

Casio Pro Trek WSD-F20De Casio Pro Trek WSD-F20 is het nieuwste Android 2.0-model van Casio en is de opvolger van de Casio Pro Trek WSD-F10. Ditmaal beschikt de Casio Pro Trek wel over een ingebouwde GPS. Hierdoor kan je GPS met offline gekleurde mappen gebruiken zonder dat je smartphone aan te pas komt.

De Casio Pro Trek WSD-F20 is dunner dan de F10 zonder dat je inlevert op bescherming. De belangrijkste functies zijn de altimeter, barometer en compass sensoren. Daarnaast beschik je over een microfoon en ontvang je notificaties.

Nieuwsgierig naar de Casio Pro Trek WSD-F20? Dit model kan je kopen voor €499,- euro.

Pebble Classic (50m)

Pebble ClassicBen je nieuw in de wereld van waterbestendige smartwatches? Dan is de Pebble Classic wellicht een goede keuze. Dankzij de lage prijs, batterijduur, heldere display en waterdichtheid tot 50 meter diepte, heb je met de Pebble Classic een prima instapmodel.

De belangrijkste functies bestaan uit het bedienen van muziek, ontvangen van smartphone meldingen en toegang tot de app store. Deze geven toegang tot handige activity en fitness trackers.De batterijduur van de Pebble Classic is afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Gemiddeld gaat het apparaat echter zeven dagen mee..

Je kan de Pebble Classic in drie kleuren kopen: zwart, wit of rood. In plaats van de Pebble Classic kan je ook kiezen voor de Pebble Steel. Deze smartwatch heeft dezelfde functies maar beschikt over een PVD-coated roestvrijstalen bezel en behuizing.

De Pebble Classic en Steel zijn verkrijgbaar vanaf €79,- euro.

Apple Watch 3 (GPS, 50m)

Apple Watch 3De Apple Watch 3  behoort ook tot deze lijst. De opvolger van de Apple Watch 2 is water-resistent tot 50 meter diepte en beschikt over een efficiëntere batterij. De zogeheten ‘barometric altimeter‘ meet de luchtdruk en diepte. Daarnaast zorgt de LTE verbinding en e-SIM ervoor dat je verbonden blijft met je smartphone. Ondanks een waterbestendigheid van 50m wordt duiken afgeraden volgens een pagina van Apple Support.

Lees meer: Apple Watch 3 vs Garmin Fenix 5

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...

Reageer

Smartwatches bij Bol.com!DEALS BEKIJKEN