beste smartwatches
Vergelijk alle smartwatches:

Beste smartwatches

Op zoek naar een handig overzicht met de beste smartwatches? Bekijk dan een lijst met de top 5 beste smartwatch-modellen van dit moment en maak een keuze uit merken als Fitbit, Samsung, Apple, en Garmin!

Sinds de introductie van smartwatches zijn de verkoopcijfers alsmaar gestegen. Dat geldt overigens niet alleen voor smartwatches maar ook voor de immens populaire fitness trackers. Zo zijn de verkoopcijfers van smartwatches in 2017 van 75 miljoen naar 141 miljoen modellen geschoten en zullen de cijfers naar verwachting verder stijgen. Deze toename in populariteit blijft niet onopgemerkt bij producenten. De vraag rijst: welke smartwatch merken en modellen zijn nu eigenlijk het beste?

In dit artikel delen we onze bevindingen op basis van reviews, recensies, beoordelingen en bestverkochte modellen in Nederland. Daarnaast zijn onze bevindingen gebaseerd op eigen ervaring en informatie afkomstig van gerenommeerde Engelse blogs.

Bekijk alle smartwatches:

Beste smartwatches

De selectie ‘beste smartwatches van 2022’ is op basis van een aantal factoren waaronder: design, features, prijs, en compatibiliteit. Met name de compatibiliteit met software en hardware apparaten is essentieel in je koopproces. Zo moet de smartwatch kunnen Whatsappen en makkelijk contact kunnen maken met een iOS of Android smartphone. Maar welke smartwatches behoren dan tot de top 5 modellen van dit jaar? Bekijk snel de onderstaande selectie alvorens je een keuze maakt!

Beste smartwatches 2019

Apple Watch 4

De nieuwe AW4 is ten opzichte van de AW3 op meerdere vlakken verbeterd. Zo heeft de AW4 een kleinere bezel met groter beeldscherm gekregen. Qua design is de smartwatch minder hoekig, oogt het dunner en heeft het subtielere rondingen. Mede hierdoor wordt de AW4 ook een stuk aantrekkelijker als dames smartwatch.

De AW4 heeft ook vooruitgang geboekt wat betreft de functionaliteit. Het lettertype en de knoppen zijn groter en je kunt berichtjes beter lezen en sturen. Als je bijvoorbeeld een berichtje via iMessage ontvangt kun je het makkelijker openen, scrollen en lezen. Daarnaast heeft Apple ook het OLED-beeldscherm verbeterd en nieuwe Apple Watch faces toegevoegd. De meest interessante zijn de vapor-, fire- en de water- watch faces. De effecten zijn uniek omdat ze speciaal met een camera zijn opgenomen en kraakhelder zijn.

AW4 heeft ook een nieuwe feature genaamd: ‘emergency SOS‘. Deze nieuwe functie registreert wanneer je bent gevallen en voor langere tijd niet opstaat, en zal vervolgens automatisch het alarmnummer bellen. Of je deze functie direct in Nederland kunt gebruiken is maar de vraag.

Apple Watch 3

Na de AW4 behoort de AW3 tot de beste smartwatches van dit jaar. Dat komt omdat zowel de AW4 alsook de AW3 over de meest essentiële functies en features beschikken:

  • Muziekbediening vanaf je smartwatch
  • Waterdicht en geschikt voor het meten van zwemresultaten
  • Hartslagmeter, verbrande calorieën, afstand en stappenmeter
  • Meter om je slaapcyclus bij te houden
  • Berichten en notificaties ontvangen en beantwoorden

Fitbit Versa

Fitbit VersaBen je op zoek bent naar een betaalbare en kwalitatief sterke smartwatch? Dan is de Fitbit Versa een verstandige keuze! Fitbit staat bekend als een fitness tracker die je stappen, trappen, calorieën en hartslag effectief kan meten. De Fitbit Versa beschikt over deze sport functionaliteiten, maar is daarnaast ook te gebruiken als smartwatch voor dagelijks gebruik.

Zo is de Fitbit Versa een handige wearable als het gaat om binnenkomende berichten, meldingen en berichten te verwerken. Daarnaast biedt het tal van apps voor het streamen van muziek, het meten van je slaapcyclus (REM-slaap) of wanneer je sportresultaten in het water wilt meten.

Momenteel is ook de Fitbit Versa Lite verkrijgbaar bij diverse webwinkels waaronder Bol.com, Coolblue en de Media Markt. Voor slechts €138,- euro kun je dus een relatief goedkope smartwatch kopen. Bij aankoop krijg je meestal een: Fitbit Versa, bandje (small en large), oplaadstation met adapter en handleiding.

Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch ActiveDe Samsung Galaxy Watch is mede dankzij z’n functies en features in deze lijst opgenomen, maar voornamelijk dankzij het design en gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Zo bestaat deze smartwatch voornamelijk uit roestvrijstaal en heeft het Gorilla glass SR+ wat het beeldscherm krasvrij houdt.

Een andere unieke eigenschap is de batterijduur van gemiddeld 4 dagen. Door een capaciteit van 472 mAh en zuinig verbruik kan de Samsung Galaxy Watch als een van de weinige smartwatches meerdere dagen zonder stroom. De batterijduur is natuurlijk wel afhankelijk van de gebruiksintensiteit.

Verder beschikt deze Samsung smartwatch over de meest essentiële functies als: hartslagmeter, sportfuncties, GPS en heeft het een speciale meter om je stress- en slaapcyclus bij  te houden. Wil je zwemresultaten meten? Dat is ook mogelijk! Met de Samsung Galaxy Watch heb je een waterdichte smartwatch (50 meter) tot je beschikking.

Garmin Vivoactive 3

Garmin Vivoactive 3De Garmin Vivoactive 3 is een multifunctionele smartwatch die je voor sport- en dagelijkse activiteiten goed kunt gebruiken. Met meer dan 15 sportapps krijg je toegang tot het meten van je hartslag, trappen, stappen en totaal verbrande calorieën. Tijdens je sportactiviteiten kun je met je Vivoactive 3 de muziek bedienen en blijf je gemotiveerd om te sporten.

Door nieuwe updates in Garmin Pay kun je sinds eind 2018 contactloos betalen met je Garmin Vivoactive 3. Hierdoor kun je betaalpassen van de ABN Amro, ING of Rabobank gewoon thuislaten. Koppel je ICS Mastercard of betaalpas aan je smartwatch en laat je bankpas gewoon thuisliggen.

Een ander groot voordeel is dat je het design goed kunt personaliseren. Zo heb je keuze uit verschillende wijzerplaten en horlogebandjes. Op deze manier kun je de horloge aanpassen aan de activiteit. Kies voor zakelijke kleuren als je naar kantoor gaat en voor sportieve kleuren als je gaat sporten.

Reageer

Smartwatches bij Bol.com!DEALS BEKIJKEN