Beste smartwatches voor heren
Vergelijk alle smartwatches:

Beste smartwatches voor heren

Op zoek naar een overzicht met de beste smartwatches voor heren? Bekijk een lijst met de meest populaire en geavanceerde heren smartwatches van 2020. Kies welke functies en features bij jouw levensstijl passen en vergelijk vervolgens de smartwatch modellen op basis van prijs-kwaliteitverhouding.

Onlangs publiceerde het IDC een artikel waaruit blijkt dat de wearable-markt enorme verkoopcijfers behaalde en dat deze t/m 2022 blijven stijgen. Mede hierdoor heeft men een uitgebreide keuze uit heren smartwatches. Je hebt ze in alle soorten en maten, van robuust tot subtiel en van betaalbaar tot extreem prijzig. Dit maakt de keuze voor een smartwatch behoorlijk lastig!

Een definitieve keuze maken doe je daarom op basis van jouw behoefte in het dagelijks leven. Welke functies en features zijn een handige toevoeging? Wat voor smartwatch design past bij jouw stijl? Wil je een android of iOS smartwatch? En, wat ben je bereid te betalen voor een smartwatch? Kortom, een beknopt overzicht met de beste mannen smartwatches komt zeker van pas!

[bekijken]

Beste Smartwatches voor Heren

De beste smartwatches voor heren zijn samengesteld op basis van een prijs-kwaliteitverhouding. Om te bepalen wat een goede prijs-kwaliteitverhouding is, hebben we zoveel mogelijk informatie verzameld op het gebied van prijs, materiaal, functie, features en compatibiliteit met andere apparaten. De benodigde informatie is afkomstig van bekende Engelse techblogs en reviews/recensies bij webshops en forums.

Voordat je het overzicht bekijkt en een smartwatch bestelt vinden we het belangrijk dat je eerst de volgende aandachtspunten doorneemt:

  • De meeste Apple Watch modellen zijn alleen compatibel met iPhones of hebben beperkte functies met Android apparaten
  • Heb je goede voornemens voor het nieuwe jaar? Of, houd je van sport? Dan is het verstandig om een smartwatch met GPS en hartslagmeter te kiezen
  • Houd er rekening mee dat de batterijduur van een analoge en digitale smartwatch aanzienlijk is. De gemiddelde digitale smartwatch gaat maximaal 5 dagen mee
  • Koop of bestel een merk met gebruiksvriendelijke horlogebandjes die je eenvoudig kunt bestellen wanneer de oude zijn versleten

Apple Watch 4 (nu Apple Watch 5 of Nike+)

Apple watch 4Apple heeft veel vertrouwen in de wearable-markt wat blijkt uit de investeringen in hun Apple Watch Series. Het nieuwste model, de Apple Watch 4 (AW4), heeft ten opzichte van de AW3 een aantal verbeteringen doorstaan.

De AW4 heeft een subtieler en lichter design dan zijn voorganger. Het model heeft rondere hoeken en 30% meer beeldoppervlak. Door het gebruik van LTPO, een schermtechniek voor batterijbesparing, kun je de smartwatch langer gebruiken op een batterij. De batterijduur is nu geschat op ongeveer 18 uur.

Apple heeft met dit model ook gewerkt aan de hartslagsensor zodat je nog nauwkeuriger je hartslag kunt meten. Een belangrijk onderdeel is het waarschuwen wanneer je 10 minuten niet actief bent geweest en lage hartslag vertoont. De smartwatch kan dan signalen afgeven dat je hart niet voldoende zuurstofrijk bloed naar je hart pompt.

Verder heeft de Apple Watch een geheel nieuwe S4-chip, is ie twee keer zo snel als de AW3 en heeft het een luidspreker die 50% meer geluid maakt. Nieuwsgierig? Je kunt de Apple Watch 4 kopen voor een prijs van gemiddeld €400,- euro.

Fitbit Versa (nu Fitbit Versa 2)

Fitbit VersaOp zoek naar een goede maar betaalbare smartwatch? Dan is de Fitbit Versa een verstandige keuze! De Fitbit Versa is een echte sporthorloge en biedt tal van sportapplicaties waarmee je eenvoudig je stappen, calorieën en hartslag kunt meten. Dit model is speciaal ontworpen voor dagelijks gebruik met focus op sport en fitness.

Met dit model kun je eenvoudig 300 nummers opslaan en je favoriete muziek tijdens het sporten afspelen. Doe je aan zwemmen? Geen probleem! De Fitbit Versa is waterbestendig tot 50 meter en kan zelfs je zwemresultaten bijhouden. Denk aan het aantal getrokken baantjes, afstand en verbrande calorieën.

Daarnaast kun je met deze smartwatch makkelijk berichten ontvangen of verzenden en heeft het een gemiddelde batterijduur van 4 dagen. Ter vergelijking, de AW4 gaat slechts 18 uur mee op een batterij. Verder zal deze smartwatch al je activiteiten in de ochtend, middag en avond bijhouden zodat je altijd op de hoogte bent van je fysieke welzijn.

De Versa biedt ook mogelijkheden voor contactloos betalen, mits je aangesloten bent bij banken als de ABN Amro en Rabobank. Kortom, een prachtige smartwatch boordevol geavanceerde functies en features. Nieuwsgierig? De Fitbit Versa is al verkrijgbaar vanaf €190,- bij diverse webshops waaronder Bol.com en Coolblue.

Samsung Galaxy Watch Active (nu Watch Active 2)

Samsung Galaxy Watch ActiveEen van de nieuwste modellen van Samsung is de ‘Galaxy Watch Active’. Dit is een handige smartwatch die je ondersteunt in het uitoefenen van sportactiviteiten als fitness, hardlopen en zwemmen. De ‘Daily Activity Tracker‘ is een speciale software die je helpt met het opbouwen, verbeteren en vasthouden van je gezondheidsdoelen.

De geïntegreerde sensoren en GPS zorgen dat de smartwatch automatisch onderscheid kan maken tussen 7 verschillende sportactiviteiten. Als gebruiker hoef je alleen te focussen op je lichamelijk beweging terwijl de smartwatch alle sportresultaten bijhoudt, analyseert en samenvat.

Daarnaast heeft de Samsung Galaxy Watch Active een geïntegreerde hartslagmonitor die je stressniveau bijhoudt. Heb je een abnormale hartslag? Dan kunnen bepaalde ademhalingsoefeningen je hartslag en stressniveau bijsturen.

Wil je muziek luisteren op je smartwatch? Dat kan ook met de Galaxy Watch Active! Verbind je smartwatch met je smartphone en zet muziek vanuit Spotify op je smartwatch. Op deze manier blijf je tijdens het sporten actief en gemotiveerd.

Dit model is in verschillende kleuren verkrijgbaar waaronder: zilver, zwart, roze en groen. Samsung verkoopt ook horlogebandjes in allerlei kleuren zodat je de smartwatch kan aanpassen op jouw stijl. Nieuwsgierig? Je kunt ‘m vanaf €200,- euro bij diverse webshops bestellen.

Lees ook: beste smartwatches van 2020

Reageer

Smartwatches bij Bol.com!DEALS BEKIJKEN