Vergelijk alle smartwatches:
De beste Apple Watch apps voor wielrenners en fietsers

De beste Apple Watch apps voor wielrenners en fietsers

Ga je in je vrije tijd graag fietsen of wielrennen? Heb je een Apple Watch? Dan zul je je afvragen welke apps je het beste kunt gebruiken om je activiteiten te tracken. De Apple Watch 3 is zeer geschikt om mee te fietsen of wielrennen, al kan het apparaat zich qua fitness tracking niet meten met bijvoorbeeld de Garmin Fenix 5 .

Zie ook: Apple Watch 3 vs Garmin Fenix 5

De beste Apple Watch apps voor wielrenners en fietsers

Omdat de Apple Watch één van de populairste smartwatches is én omdat het één van de eerste belangrijke smartwatch-modellen was, zijn er veel verschillende apps voor deze smartwatch te koop. In dit artikel zetten we er een aantal op een rij.

Bekijk alle smartwatches:

Strava

Strava is één van de bekendste apps voor wielrenners. De app is gratis en biedt allerlei verschillende mogelijkheden. Heb je een Apple Watch 2 of 3 met GPS? Dan kun je je iPhone zelfs thuislaten als je gaat fietsen (of rennen).

Strava Apple Watch

Zoals de foto’s hierboven laten zien kun je (helemaal links) op Start duwen om je “workout” te beginnen. Vervolgens krijg je “live” op je Apple Watch te zien hoe je workout verloopt. Op het einde kun je je tijd en afstand inzien en deze opslaan. Je kunt ook met een handige tik op het scherm van sport wisselen om bijvoorbeeld te switchen tussen hardlopen en wielrennen. Het kan allemaal met Strava!

Workout

WorkOut App van AppleWorkout is Apple’s eigen app voor de Apple Watch. Het is niet de meest geavanceerde app, maar voor de beginnende gebruiker is het een prima optie. Tijdens het fietsen krijg je niet heel veel informatie, maar het is op zich genoeg voor een beginnende gebruiker.

Je kunt de Workout app ook gebruiken voor “indoor” wielrennen. Dat houdt in dat je je Apple Watch dankzij Apple’s GymKit kunt koppelen aan apparaten in de sportschool.

Aaptiv

De app Aaptiv is meer een personal trainer dan een app voor “fitness tracking”. De app biedt meer dan 2500 audio-klasjes. Veel van deze trainingen zijn bedoeld voor ‘indoor cycling’. Er zijn echter ook audiotracks beschikbaar voor buiten-fietsers. Aaptiv bepaalt je workout op basis van intensiteit of zelfs welke muziek je wilt luisteren. Het is een hele andere benadering dan Strava of Workout, maar als je wat extra motivatie nodig hebt is het wel handig!

Aaptiv geeft net als andere workout-apps wel feedback over activiteiten; afstand, verbrande calorieën en je geschiedenis qua workouts.

Endomondo

Endomondo

De apps hierboven werken allemaal ook zonder je iPhone. Endomondo helaas niet, maar voor veel gebruikers is het een fijn alternatief voor Strava, omdat Strava stukken duurder is. Endomondo werkt dan misschien niet als je je iPhone niet bij je hebt, maar biedt wel een heleboel andere handige statistieken, zoals afstand, pace, hartslag en calorieën.

Cyclemeter

CyclemeterCyclemeter werkt wél zonder iPhone, maar laat hele andere statistieken zien dan de apps die we eerder noemden. In totaal kan Cyclemeter meer dan  200 verschillende statistieken bijhouden. De app maakt ook handig gebruik van het Force Touch-scherm van je Apple Watch. Hiermee kun je onder anderen een nieuwe “ronde” beginnen of de instellingen van de app benaderen.

Wanneer je de app ook op je iPhone installeert kun je nog dieper ingaan op de statistieken van je ritje. Veel fietsers hebben mij dan ook verteld dat dit één van de meest complete fiets-apps is voor de Apple Watch. Zeker voor de fietsers die details belangrijk vinden is deze app een hele populaire.

Reageer

Smartwatches bij Bol.com!DEALS BEKIJKEN